dissabte, 8 de novembre del 2008

Candidatura única al Consell Nacional per primer cop en la història d´EUiA

També s´ha arribat al consens en la llista de delegats i delegades que assistiran la pròxima setmana a l´Assemblea d´IU

La 5a Assemblea Nacional d´Esquerra Unida i Alternativa votarà demà una única llista al Consell Nacional després que s´hagi aconseguit tancar una candidatura de consens. Així ho ha avançat aquesta tarda en roda de premsa el coordinador general sortint de la formació, Jordi Miralles, que s´ha mostrat molt satisfet pel fet que és la primera vegada en la història de la formació que s´aconsegueix una candidatura de consens.

Miralles ha constatat que aquesta voluntat unitària s´expressarà també en la candidatura plural de 70 persones d´EUiA que aniran com a delegats i delegades a la IX Assemblea Federal d´Izquierda Unida el pròxim cap de setmana.

A més de la votació d´aquestes candidatures Miralles ha explicat que l´Assemblea aprovarà també demà la proposta de reduir el nombre de membres del Consell Nacional a 130 enlloc dels 150 actuals.

Pel que fa al desenvolupament d´aquesta primera jornada de l´Assemblea, el coordinador general sortint ha explicat que s´han incorporat als documents finals, originàriament o en transacció, el 95 per cent de les 600 esmenes debatudes a les Comissions polítiques. En aquest sentit, Miralles ha destacat la coincidència programàtica en el sí d´EUiA assegurant que ha quedat palès “que els problemes no estan a EUiA, sinó al carrer”.

Miralles, per altra banda, ha avançat que demà es presentaran tres resolucions, una que denuncia la mala situació econòmica en la que es troba Catalunya i el “capitalisme tòxic” a la vegada que fa una crida al compromís de la gent d´esquerres a plantar cara a la crisi. La segona resolució és una crida a convertir el 2009 en l´any de la pau i en contra la OTAN, coincidint amb el 60è aniversari del naixement de l´Organització del Tractat de l´Atlàntic Nord. La tercera resolució conté la posició que EUiA aporta a l´Assemblea Federal d´IU: la necessitat d´una nova etapa d´IU que enforteixi l´espai que representa, una IU més moviment polític i social i força sobirana, i una IU que visqui la pluralitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada