dimecres, 4 de novembre del 2009

ICV-EUiA de La Llagosta presenta propostes a l´Ajuntament per a fer front a la crisi

El grup municipal d´ICV-EUiA de la Llagosta ha presentat un paquet de propostes en la Comissió extraordinària d´Hisenda de l´Ajuntament del municipi, amb l´objectiu de què l´equip de govern les reculli. La Comissió s´ha celebrat per a abordar el debat de les taxes i ordenances municipals per al 2010.

Les propostes d´ICV-EUiA estan encaminades a “garantir els principis d´equitat i progressivitat en la política fiscal municipal, i a reduir l´impacte econòmic que tenen els impostos sobre els veïns i veïnes” en la situació de crisis actual.

El grup municipal d´ICV-EUiA ha proposat diferents bonificacions a l´Impost de Béns i Immobles, així com bonificacions en l´IAE a aquelles empreses del municipi que hagin incrementat el nombre de treballadors/es indefinits en la seva plantilla.

La coalició roig i verda, també ha proposat que les taxes i preus públics s´estableixin de manera progressiva en funció de les rendes de les famílies per garantir preus més justos i accessibles per a tothom. Així, un aturat o aturada pagaria una taxa per fer ús d´un servei públic en funció dels seus ingressos i no com passa actualment, que tothom paga el mateix.

Els membres de la coalició han defensat que “cal canviar el model d´ingressos i despeses municipals per a adaptar-los a la nova situació”. “Els pressupostos municipals estan pensats per a èpoques de bonança econòmica i no per a temps com els actuals”, es diu des de la coalició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada