dimecres, 6 de juny del 2007

Seguirem treballant per millorar la Llagosta

Transcorreguda una setmana de la celebració de les eleccions municipals, ICV-EUiA volem fer la nostra reflexió dels resultats.

En primer lloc, des d’ICV-EUiA volem donar les gràcies als 875 veïns i veïnes que heu fet confiança a la coalició i que heu apostat per un projecte amb idees fresques, innovadores i amb visió de futur. Ens heu tornat a situar com a segona força política amb 2 regidors i 1 regidora que continuaran treballant per millorar la Llagosta de manera compromesa, ja sigui des del govern o des de l’oposició.

Després de qualsevol contesa electoral, tots els partits polítics solem dir que hem guanyat, però cal reconèixer que ICV-EUiA esperàvem algun regidor i regidora més, cosa que no ha estat possible. Si hi ha hagut un clar vencedor en aquestes eleccions municipals, aquesta ha estat l’abstenció.

Una davallada de la participació excessivament preocupant, que associem entre altres, a l’enorme esgotament dels ciutadans i ciutadanes davant un cicle electoral tan constant en els darrers dos anys, acompanyat per un gran descrèdit cap a l’anomenada “classe política” que, en alguns casos, en lloc de cercar solucions es vanaglòria dels suports obtinguts.

Des d’ICV-EUiA creiem, com hem anat plantejant a llarg de la campanya, que la participació és un element clau en la vida quotidiana i política i que és responsabilitat de les organitzacions polítiques intentar cercar solucions immediates a l’alt índex d’abstenció que s’està produint.

L’abstenció és una senyal clara e inequívoca del debilitament del sistema democràtic i som conscients que hem de combatre el distanciament entre el ciutadà i el polític donant protagonisme real i efectiu al ciutadà en la presa de decisions en tots els àmbits que li afecten en la seva vida quotidiana, essent part del procés i no només triant representants cada quatre anys. En aquest sentit, ICV-EUiA proposarem al govern entrant tot un seguit de mesures per a implicar molt més al conjunt de la ciutadania en els problemes quotidians i en la recerca de solucions i intentarem cercar mètodes que els impliquin en la presa de decisions.

ICV-EUiA hem començat una nova etapa en aquestes eleccions municipals, amb un equip de gent jove molt compresa i preparada per seguir treballant per la Llagosta. Un equip que impulsarà actuacions ecologistes i d’esquerres sigui des del govern o sigui des de l’oposició, ja que considerem que totes les vies de participació son necessàries per a fer funcionar la nostra democràcia i el nostre govern local.

Cal continuar treballant per seguir millorant la Llagosta des d’una posició transformadora, ecologista i d’esquerres que doni solucions reals als problemes reals de les persones i, en una clau més interna, per intentar que en les properes municipals ens doneu un suport més ampli. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada