dimecres, 17 de desembre del 2008

EL PSC TRENCA EL PACTE DE GOVERN AMB ICV-EUiA A LA LLAGOSTA

El pasat dimarts a la tarda, membres del PSC de la Llagosta van comunicar als regidors de ICV-EUiA que l'executiva del PSC havia decidit trencar el pacte de govern.

En una reunió mantinguda ahir a les 17:30 en la seu del PSC, a petició del seu secretari d'organització, Xavi López i que va durar 15 minuts, els representants locals del Partit dels Socialistes van comunicar als tres regidors d'ICV-EUiA, la decisió del PSC de "revocar totes les delegacions i atribucions delegades als membres del grup municipal d'ICV-EUiA" i que es farà efectiva per part de l'Alcalde Antonio Rísquez.

Per ICV-EUiA la decisió que, en la carta entregada als representants de la coalició, s'atribueix a un desacord entorn a un pacte verbal de presentació de les mocions conjuntament al ple municipal, emmascara la manca de voluntat que ha tingut el PSC per mantenir un govern d'esquerra plural a la Llagosta, que havia engrescat a milers de veïns i veïnes.

Durant aquests dos anys de legislatura, ICV-EUiA ha manifestat públicament la nostra aposta per un govern d'esquerra plural que ens permetés avançar i on hi volíem tenir un participació més enllà de l'estrictament presencial. Aquesta voluntat de suma l'hem posat de manifest constantment, fins i tot en els moments on la forma de veure les coses no sempre ha estat coincident, en els moments on el PSC actuava per lliure i, fins i tot, en aquells moments on s'ha intentat bloquejar la tasca dels regidors i la regidora d'ICV-EUiA.

ICV-EUiA hem estat responsables amb els acords assolits i, en aquelles qüestions que no teníem acord, plantejar, com a organitzacio sobirana, el nostre legítim posicionament.

ICV-EUiA entenem que aquest últim és el principal motiu de la ruptura del pacte de govern per part del PSC: el fet que ICV-EUiA tingui posicionament propi en determinats aspectes i no sigui una força sumisa als interessos del PSC.

Casualment, la ruptura de l'acord de govern, arriba en el moment en que ICV-EUiA ha manifestat el seu desacord polític amb el projecte urbanístic presentat, per al desenvolupament de les Planes II i del qual se n'obrirà un procés d'al·legacions per a l'Ajuntament en els propers dies. Potser no és vol deixar participar ICV-EUiA en aquestes al·legacions perquè és contrària a edificar torres de vivendes de 7, 12 i 14 pisos d'alçada?

ICV-EUiA vol expressar un cop més la seva ferma voluntat de treballar per un govern d'esquerra plural per a la Llagosta. Però un govern on tots hi siguem partícips, on es tinguin en igual consideració les propostes dels uns i dels altres, on es respecti la pluralitat i la diversitat com a elements enriquidors per al municipi de la Llagosta i la seva gestió de govern. Un govern on s'estableixin unes linies d'actuació comunes i es treballi en equip. En definitiva, un govern plural on hi som perquè hi aportem coses, idees, propostes i solucions. I no un govern on només se'ns vol per diluir-nos, per ofegar-nos en el magma d'una majoria absoluta que apliqui el seu rodet i no accepti opinions diverses.

ICV-EUiA lamenta l'actitud rupturista del PSC i de manca de diàleg i denúncia que, malgrat la imatge que es vol transmetre a la població de formació dialogant i oberta, sempre ha estat ICV-EUiA qui ha reclamat reunions i diàleg per afrontar els diferents temes de gestió i actuació del govern.

Per últim ICV-EUiA volem agrair públicament a tots els treballadors i treballadores de l'Ajuntament , entitats i veïns i venies a títol personal, que en aquests mesos ens han donat suport i ens han ajudat en totes les nostres tasques. A tots ells i elles els encoratgem a seguir treballant per una Llagosta millor.

4 comentaris:

  1. felicidades !!!

    es la hora de proponer,
    de ilusionar,
    de actuar desde la izquierda,
    hay mucho por hacer,
    animo y suerte en el camino,
    si realmente os preocupan las personas y no los cargos encontrareis brazos que ayuden en esta nueva etapa.

    uno más

    ResponElimina
  2. Si no us han deixat fer res. Què heu fet al llarg d'aquests dos anys? Us heu quedat al govern nomès per cobrar? un veí cabrejat amb vosaltres.

    ResponElimina
  3. Ara és el moment d'actuar, de proposar les idees per aconseguir una Llagosta més políticament ficada en assumptes com els pisos a les Planes 2.

    pd: l'anònim d'abans veurà el que heu fet en el bulletí que va sortir i a les xarles que van tenir amb els veïns.

    salut i bona sort!!

    ResponElimina
  4. Quant cobra un regidor ?
    i l'alcalde?

    algú ho pot contestar ?

    mil gràcies ,

    altre veí

    ResponElimina