dijous, 25 de desembre del 2008

ICV-EUiA VOTA EN CONTRA DELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS

La formació roig i verda denúncia la voluntat del PSC de no donar-los informació i d’excloure la segona força política del municipi del debat pressupostari. ICV-EUiA va demanar al ple l’ajornament de l’aprovació del pressupost al ple de gener, petició que va ser rebutjada pel PSC en bloc.

En el ple municipal del passat dimarts dia 23 de desembre es va visualitzar, per primer cop de manera pública, el trencament del pacte de govern. El debat sobre el pressupost municipal per al 2009 va ser l’escenari de la confrontació entre ICV-EUiA i el PSC.

En la seva intervenció, el portantveu de la coalició ICV-EUiA, Alberto López, va explicar al conjunt del ple i a la ciutadania, que escoltava per l’emissora municipal, la manca de voluntat informativa per part del PSC cap a la coalició roig i verda. Alberto López va explicar que “després d’haver demanat diverses reunions per parlar del pressupost, encara estant en el govern i després del trencament, a data d’avui no hem rebut cap resposta”. Per al portantveu d’ICV-EUiA, s’està “menyspreant la segona força política del municipi i els seus votants” i va denunciar que el dia anterior al ple es realitzés una reunió, per mirar d’acordar el pressupost amb tots els grups municipals menys amb ICV-EUiA, fet que no va negar cap dels altres grups municipals.

Per aquests motius, el portantveu d’ICV-EUiA, Alberto López va demanar que s’ajornés el debat pressupostari al ple de gener, tal i com preveu el ROM. El PSC en bloc va rebutjar la proposta, que només va obtenir els vots favorables d’ICV-EUiA i del PP. La resta de formacions es van abstenir.

Un cop passada aquesta votació, en la seva segona intervenció, ICV-EUiA va posar de manifest alguns dels desequilibris que es produeixen en el pressupost per al 2009, com per exemple que es destinaran 61 vegades més a Informació (elements publicitaris i altres) que a Participació Ciutadana, que només rep una aportació de 1500 euros. O 14 vegades sobre Ocupació, que no rep cap increment i 22 vegades més sobre Atenció Ciutadana. Informació és una de les partides que rep més diners, contràriament al que havia plantejat ICV-EUiA en el paquet de mesures per afrontar la crisi, presentat al mes d’octubre.

ICV-EUiA també va recordar a l’Alcalde, un article publicat a la revista de la Diputació de Barcelona del mes de novembre-desembre i signat per ell, en el que parlava de l’aposta comarcal pel Medi Ambient i la Sostenibitat. ICV-EUiA va demanar a l’Alcalde “si ell es creia el que escrivia o no ho havia escrit ell?, perquè la traducció d’aquest text a la Llagosta és la reducció de la partida de Medi Ambient en un 60%”

ICV-EUiA va demanar que s’aprofités el moment de crisi econòmica per replantejar el model i dirigir algunes de les despeses cap a elements que permetin fer un canvi de model i que generin reducció de la despesa a mig termini, com per exemple implantar un pla energètic que permeti, entre altres, reduir la despesa en calefacció i llum en els edificis municipals.

Finalment, el portantveu d’ICV-EUiA, Alberto López, va argumentar “que si el pressupost d’enguany no rep un suport molt més ampli, és exclusivament responsabilitat del PSC”

L’Alcalde Rísquez va tancar el debat del punt pressupostari sense contestar a cap de les preguntes ni apreciacions realitzades per ICV-EUiA i, ni tan sols, va dirigir la mirada en cap moment de la seva intervenció als regidors i la regidora d’ICV-EUiA. Els pressupostos van rebre 10 vots a favor (9 del PSC i 1 de CPLL), 3 abstencions (CiU i PP) i els 3 vots en contra d’ICV-EUiA.

1 comentari:

  1. No os tiene que sorprender la actitud del alcalde cuando os ignora en el pleno, para el PSC lo mejor seria que no existiera una fuerza politica que esté a su izquierda, ya que así ellos cada vez se ven ( o los vemos ) mas a la derecha.
    Y como decia el Sr. Ansar ( Aznar ) o estas conmigo o estas contra mí.
    Pues mire usted "señor" alcalde ni lo uno, ni lo otro.
    Que lo del pensamiento unico hace tiempo que pasó señores del PSC, aunque muchos de ustedes disfrazados con un discurso de izquierdas quieran volver a ese pasado oscuro... pongamos algo de luz a la POLITICA municipal...

    ResponElimina