dimecres, 28 d’abril del 2010

El PSC rebutja les mocions d’ICV-EUiA per commemorar la IIa República i el centenari del naixement de Miguel Hernández

En el ple municipal d’ahir dimarts, el Partit dels Socialistes (PSC) va votar en contra les dues mocions presentades per ICV-EUiA per commemorar l’aniversari de la proclamació de la IIa República i una altra per commemorar el centenari del naixement del poeta Miguel Hernández. El grup municipal del PSC va utilitzar com a excusa per no votar a favor les mocions, la manca de voluntat de consens del grup d’ICV-EUiA.

Per al portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Alonso, “el PSC ha estat incoherent ja que aquesta mateixa moció va ser votada per unanimitat en el ple de l’Ajuntament de Mollet fa un mes”. Alonso va recordar que la moció es va presentar fa una setmana i “si un vol buscar el consens no envia la proposta el mateix matí del ple suprimint un dels dos punts d’acord”, en concret el que feia referència a l’adhesió a la reclamació dels familiars, amics/gues del poeta i de la Fundació Miguel Hernández d’anul•lació de la sentencia a mort emesa en el “Procedimiento Sumarísimo de Urgencia Nº 21.001, contra Miguel Hernández Gilabert” por “Rebelión militar”.

La mateixa excusa de la manca de voluntat de consens va ser la utilitzada per rebutjar la moció de commemoració del 79 aniversari de la IIa República.

El regidor d’ICV-EUiA, Jordi Alonso, va manifestar que “entenia la posició del PSC tot i que no la compartia per que aquesta és una moció valenta i que vol anar més enllà dels actes commemoratius i donar un pas endavant cap a la tercera república.” Alonso va manifestar que “en una democràcia madura s’ha de poder normalitzar la història aclarint i jutjant els crims que es van cometre en 40 anys de foscor com s’ha fet en altres països que han patit dictadures com Xile, Argentina o Alemanya” defensant així el punt d’acord de la moció en suport del jutge Baltasar Garzón.

En el mateix ple, també es va debatre la moció presentada per ICV-EUiA fa dos mesos contrària a la proposta d'endarrerir l'edat de jubilació als 67 anys de forma obligatòria, i que no es va poder discutir en el ple ordinari de febrer per la decisió unilateral de l’Alcalde de no incloure-la en l’ordre del dia i el posterior rebuig del PSC un cop va ser presentada per urgència en el mateix ple. La moció va ser aprovada amb els vots favorables d'ICV-EUiA, CiU i el PP i l'abstenció del PSC.

Per a Alonso, el PSC ha optat una estratègia de no donar suport a cap de les mocions presentades per ICV-EUiA i “sempre busca l’excusa de la manca de voluntat de consens, quan potser els qui no tenen aquesta voluntat son ells”. Jordi Alonso va anunciar que la coalició tornarà a presentar la moció en favor de la República i que espera que l’Ajuntament se sumi a les activitats que diferents entitats del municipi estan orgnitzant per commemorar el centenari del naixement de Miguel Hernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada