dimarts, 9 de novembre del 2010

ICV-EUiA de la Llagosta no legitima el ple municipal de pressupostos

Els tres regidors de la coalició ICV-EUiA han estat asseguts durant tota la sessió del ple, celebrat avui dimarts dia 9, als seients del públic en resposta a l’actuació del govern del PSC d’excloure als grups de l’oposició del debat pressupostari.

Els dos regidors i la regidora d’ICV-EUiA de la Llagosta han manifestat el seu rebuig a les actituds excloents de l’equip de govern del PSC, restant asseguts durant tot el ple als seients del públic. La coalició roig i verda ha donat resposta així a la manca de voluntat de l’equip de govern de deixar participar en el debat pressupostari a l’oposició. El portaveu i regidor d’ICV-EUiA, Alberto López ha manifestat que “el PSC ens ha volgut només com a simples espectadors i ens ha exclòs del debat saltant-se les normes de joc, per això el nostre grup ens situem a les fileres del públic i no legitimem de cap de les maneres aquest ple”.

La coalició ICV-EUiA ha denunciat que l’equip de govern ha vulnerat la Llei 8/1987, de 15 d'abril, de Règim Local de Catalunya i la Llei 2/2004, de 5 de març, reguladora de les hisendes locals al no haver realitzat les comissions informatives amb la documentació íntegra dels assumptes inclosos en l'ordre del dia que ha de servir de base pel debat. Així mateix, els regidors de la coalició han manifestat que després de plantejar en la Comissió Informativa de dimarts dia 2 l’aplaçament del debat pressupostari, la resposta de l’equip de govern “no només va ser que no, sinó que a més, la següent comissió informativa es va convocar actuant amb mala fe, el divendres a les 12h, essent coneixedor el govern que cap dels regidors d’ICV-EUiA ni de cap grup de l’oposició podien assistir-hi.”

Per ICV-EUiA aquestes actituds de l’equip de govern responen a la “manca d’idees i de projecte i a la por per afrontar els debats amb transparència política”. López ha manifestat que “no es pot permetre que el govern exclogui del debat a la segona força política de la localitat amb el que això representa” i ha assegurat que la formació roig i verda prendrà “les accions legals que garanteixin que el debat pressupostari es pugui fer amb el mínim de garanties que estableix la normativa vigent”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada