dimarts, 2 de novembre del 2010

ICV-EUiA de la Llagosta realitza un paquet de propostes per a les Ordenances, taxes i preus públics del 2011

La coalició ICV-EUiA de la Llagosta ha proposat un conjunt de mesures per a que siguin debatudes en els propers dies en el marc de l’aprovació de les ordenances fiscals, taxes i preus públics per al 2011. ICV-EUiA espera que les seves propostes tinguin una millor rebuda que l’any passat on “l’equip de govern no en va recollir cap ni una demostrant la seva voluntat”.

ICV-EUiA ha proposat a l'equip de govern que en una conjuntura econòmica com l'actual, cal establir criteris polítics que ajudin a garantir els principis d'equitat i progressivitat en la política fiscal, amb l'objectiu de reduir el impacte econòmic sobre els veïns i veïnes de la Llagosta.

En aquest sentit, la coalició roja i verda ha plantejat a l'equip de govern l'establiment de Taxes i Preus progressius en funció dels nivells de renda i les circumstàncies personals i familiars, especialment en alguns serveis municipals com podria ser el de la Escola Bressol i el Centre Esportiu El Turó, entre altres.

Per ICV-EUiA cal tenir en compte l'escenari actual de crisi econòmica per garantir l'accés als serveis de tota la ciutadania. Així doncs, ICV-EUiA proposa establir un escalat de preus (a similitud de l'escalat de l'IRPF) que tingui en compte, per exemple, a pensionistes, jubilats/des, discapacitats/des amb pocs recursos i també els/les aturats/des de llarga durada o amb dificultats d'inserció (especialment aquells que no reben prestació), els hi podem bonificar entre un 50 i un 100% determinats serveis: esportius, culturals, de lleure,..., ja que, de no fer-ho, difícilment hi podran tenir accés.

La coalició també ha proposat altres mesures com establir un nou tractament a la Taxa per Llicència d'obertura d'establiments comercials, que incentivi la instal·lació de nous comerços que ajudi a la dinamització comercial del municipi i a crear nous llocs de treball. Establir bonificacions a l'IBI de fins el 50% als habitatges on s'hi hagin instal·lat sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric d'energia solar o bonificació de fins el 50% pels contribuents d'IAE que hagin incrementat la seva plantilla de treballadors/es amb contracte indefinit en el període anterior al d'aplicació.


Podeu consultar el document clicant aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada