diumenge, 30 de novembre del 2008

Èxit a la primera de les jornades de debat organitzada per ICV-EUiA

Dins el cicle de debats "A la Llagosta hi tens molt a dir", la primera jornada, dedicada a urbanisme, mobilitat i creixement sostenible, va tenir una gran acceptació i va esdevenir un bon escenari per intercanviar opinions entre els ciutadadans i ciutadanes del municipi

Entre 15 i 20 persones van assistir dissabte 29 de novembre a la sala d'exposicions de Can Pelegrí per participar a la primera jornada de debat que organitza ICV-EUiA de la Llagosta. Aquesta jornada, dedicada a urbanisme, mobilitat i creixement sostenible va comptar amb un bon número de participants amb ganes de participar i de fer-se escoltar. També s'ha de destacar la presència de Rafael Bellido, regidor d'urbanisme i medi ambient de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i membre dels Ambits de Medi Ambient d'ICV. A més vam comptar amb la sobtada presència i participació del regidor d'urbanisme del nostre Ajuntament, Raul Valero.

Més enllà de la quantitat de gent que hi va poder ser, destaca la qualitat del debat que va sorgir al voltant, sobretot, del projecte d'ARES al sector de Les Planes II. La xerrada volia organitzar-se en dos blocs diferenciats. El primer havia de ser dedicat a les diferents actuacions que ja es porten a terme dins el municipi, com ara l'Avinguda del Turó i Can Xiquet, i la segona part que volia dedicar-se íntegrament al projecte de Les Planes II. Davant la importància d'aquest ultim projecte i la inmediatesa de la seva aprovació definitiva, el debat va girar al voltant d'aquest tema durant, gairabé, tota la estona.

Sobre aquest tema van destacar les intervencions que no entenien la necessitat de fer blocs de pisos de 12 plantes i 14 plantes. A més es va posar sobre la taula la qüestió de quan arribarà la Llagosta al seu tope d'habitants. Fins i tot van haver-hi intervencions que demanaven la no urbanització d'aquell sector, ja que entenien que la Llagosta ja havia arribat al seu tope.

També va sortir a debat la urgència de disposar al nostre municipi d'una zona d'oci i natura vinculant aquesta proposta al Parc Fluvial del Besós. "Es hora de girar-se i començar a mirar a la montanya" es va arribar a comentar. La disposició de treure terreny al cotxe i donar-li aquest terreny al vianant i/o a la bicicleta i la idea de no sortir del municipi per gaudir d'un espai natural van ser una de les altres aportacions dels veïns i veïnes que es van apropar a la xerrada.

A la mateixa sala es van repartir una enquesta que el públic assitent va poder omplir i que van ser recollides al final.

Amb aquesta jornada ICV-EUiA enceta una sèrie de jornades de debat amb el nom "A la Llagosta hi tens molt a dir" que volem que es converteixin en un escenari nou on la ciutadania pugui dir la seva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada