dissabte, 19 de juliol del 2008

EUiA proposa una coalició amb ICV "política i més participativa" i que es facin primàries per escollir els candidats

Ho ha explicat avui el coordinador general de la formació, Jordi Miralles, que ha presentat en roda de premsa els documents de la 5a Assemblea, aprovats avui pel Consell Nacional

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha assegurat avui, en el marc de la reunió del Consell Nacional de la formació, que aquesta “gaudeix de bona salut”, organitzativament parlant: “hem crescut, ens hem estès en territoris i sectors”, ha dit Miralles, qui ha pronosticat que EUiA encara “millorarà més” en els propers tres anys, a partir de les “propostes organitzatives i les polítiques per l´acció de l´esquerra transformadora” que avui s´han aprovat i que centraran la 5a Assemblea nacional, que se celebrarà els dies 8 i 9 de novembre.

Segons ha explicat en roda de premsa el màxim dirigent d´EUiA, els documents conformen 5 grans blocs: el primer és la proposta política de la formació, el segon té a veure amb cóm organitzar la base social de l´esquerra, el tercer, fa balanç de la gestió del Govern d´Entesa, el quart analitza les relacions amb ICV, amb qui forma coalició, i el cinquè, aporta fórmules per obrir més EUiA als moviments socials.

Miralles ha detallat que EUiA vol impulsar les seves propostes polítiques per donar “una resposta d´esquerres a la crisi”, de la qual ha responsabilitzat a la política econòmica del Govern del PSOE en l´anterior legislatura: “La crisi té causes i efectes i no volem que la paguin els treballadors”, per aquest motiu EUiA defensa “millorar els salaris, l´accés a l´habitatge, la feina segura i saludable, un sistema fiscal progressista, millors serveis públics...” i el document ho recull en 50 mesures concretes.

D´altra banda, el coordinador general d´EUiA ha situat com a temes estratègics per a la formació a abordar de manera més immediata: la política immigració de drets i deures, no d´estrangeria seguir treballant per a que es compleixi l´Estatut i “tramar amb altres forces una resposta federalista a Catalunya, perquè el fet que un 70% dels catalans es declari federalista és una realitat social que ha de tenir projecció”, ha dit. A més, Miralles ha advocat per la defensa d´una Europa social, per promoure l´ensenyament i la salut públics, i la lluita per la pau, fent incís en el paper que Catalunya pot jugar en la resolució de conflictes internacionals.

Respecte al tercer bloc, Miralles ha reiterat el compromís d´EUiA amb el Govern d´Entesa i ha dit que en el document es planteja la reunió de la comissió de seguiment del pacte. El que ha volgut deixar molt clar, davant la pretesa aposta per la sociovergència´ que darrerament s´atribueix al conseller Castells, és que “no comptin en cap cas amb EUiA” per governar amb CiU, perquè “nosaltres estem per la Causa Comuna del Govern d´Entesa, no per la Casa Gran del Conservadorisme”.

Aposta per una coalició política

En el quart bloc, EUiA aposta per fer “més coalició”. Després de 5 anys de concórrer a les eleccions amb ICV, Miralles ha afirmat que la seva formació vol que la coalició tingui més pes polític: “El més important és que la coalició té futur i volem trobar punts amb ICV que ens permetin avançar, passant de ser una coalició electoral a una coalició política, per tant, més participativa, oberta a la participació del nostre electorat”. El coordinador general d´EUiA i vicepresident del grup parlamentari de la coalició, ha anunciat que en el document assambleari es demana que els candidats i les decisions de la coalició es decideixin per primàries, i que també es proposa estudiar el canvi de nom de la coalició “perquè no sigui tan llarg i representi la nostra essència roig i verda i nacional”.

Finalment, en el cinquè bloc es planteja que EUiA sigui més oberta i arrelada a la societat, es fa una aposta seriosa per la sectorialització (fer crèixer l´organització als centres de treball, d´estudi...), però Miralles ha reconegut que per aconseguir-ho “cal canviar coses internes”, i així, per exemple, es planteja que els coordinadors territorials no siguin càrrecs públics, “perquè volem que les nostres millors persones es dediquin a organitzar la societat”, ha aclarit el dirigent d´EUiA.

Els documents de la 5a Assemblea s´enviaran a l´afiliació a finals d´agost, i a partir del 20 de setembre i fins a finals d´octubre es discutiran a les assemblees de base. Miralles ha anunciat, per acabar, que hi haurà un debat paral.lel amb el món sindical, associatiu, universitari “per a recollir les opinions de la gent d´esquerres del nostre país, i així millorar les nostres propostes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada