dijous, 2 d’octubre del 2008

la Llagosta reivindica l'ús de la bicicleta

Més de 300 persones van sortir al carrer, el passat diumenge 28 de setembre, amb la seva bicicleta per fer un tomb per la sostenibilitat.

Dins del programa d'actes realitzats arreu, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la Llagosta no es va quedar enrere i va fer que aquell dia esdevingués un record de participació en la bicicletada que cada any organitza l'Ajuntament. Més de 300 persones van agafar les seves bicicletes i altres medis de transport no contaminant i es van fer al carrer per reivindicar l'ús dels mateixos en el si de la nostra societat. La gran afluència de participants va fer que els obsequis que entregà l'Ajuntament no poguessin arribar a tothom, encara que l'Ajuntament va assegurar als inscrits el seu obsequi en el futur.

La marxa va començar a la Plaça Antoni Baqué i, desprès de fer un circuit pels carrers del poble, va fer una aturada a la depuradora d'aigües òn es van escoltar uns petits parlaments del regidor d'Esports, Raül López i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Melgar. Tambè va fer una petita explicació del funcionament de la depuradora un responsable d'aquest equipament.

Però el més sorprenent de tot va ser la magnífica participació en l'esdeveniment per part dels veïns i veïnes de la Llagosta.

Davant d'aquesta resposta popular es hora de començar a plantejar-se la necessitat de crear una xarxa de carrils-bici a la nostra local.litat i fer-la extensiva en el nostre entorn més immediat com poden ser els pobles veïns. Pobles com Santa Perpètua, que el tenim a tocar, tenen dissenyats unes xarxes de carrils-bici de molts quilòmetres i creiem que la Llagosta podria treballar en aquesta via en el futur més pròxim. Hem d'aprofitar totes les obres grans que tenim per davant per encabir en els dissenys urbanístics carrils-bici que pacifiquin la mobilitat viària del nostre municipi i, a més a més, poder conectar aquests carrils amb xarxes dels pobles veïns. D'aquesta forma es podria crear una xarxa comarcal i intercomarcal per gaudir de la natura i del ús de la bicicleta.

A ICV-EUiA treballem desde fa temps per això, i no pararem sense aconseguir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada